מדריכי ספיראלת האור: "עלבון איננו רגש שונה מכל רגש אחר. הקישור שלו הישיר לאגו גורם לו להדהד בעוצמות שאינן הולמות את התחושה הבסיסית. הקישור שלו לאגו גורם לו להתנפח ולגדול.
עלבון, כמו השוואתיות, כמו כל רגש אנושי אחר, המבקר, שופט, לא מקבל, נוגע בדפוס ההישרדות והקיום ובצורך לחיות בהלימה עם הגוף ועם הטבע.
במילים אחרות, נשמה, מעבר לכל זמן ולכל מקום, מתרגלת את עצמה לחוויה בעולם של חוקים שונים לגמרי ממהותה הבסיסית ומוצאת עצמה, גם כשאין דפוס ראשית, ("סוגיה גרעינית" – הטבעת לידה ראשונה), מוצאת עצמה במערכת של התאמה; התאמה שלה למקום אליו נולדה, התאמה שלה לסביבה ולסובב, כשב"כדור לימוד" התאמה זו קשורה בהתאמה לחוקים, דעות, אמונות וקביעות בתקופות שונות, במיפתח זיכרון קטן.
אך, העלבון הבסיסי איננו נובע מכך שמישהו אמר משהו, אלא נובע מתחושת פער בין כנפיים פרושות, רואות, קולטות, (הנשמה), לבין התמקדות במיפתח זיכרון קטן (הגוף).
אין הכוונה לכך שהתחושה הראשיתית היא עלבון להיוולד ל"כדור לימוד" אלא, לתחושה שמתפתחת, מכיוון שהפער גורר אחריו השוואתיות, שלא לדבר על תבניות האנוש ועצם הצורך, של נשמה בתוך גוף, להתאים את עצמה אליהן ולהרגיש אתן בבית.
העלבון הבסיסי נוגע בתחושת חוסר התאמה הולמת בין איזה שהוא זיכרון של ידע, יכולות וכישרונות של נשמה-כל-יכולה, הנתקלת באי יכולת, באי הלימה, באי התאמה, שלא לדבר על עלבון הנוגע והנובע מאגו אנושי.
קיים "אגו אנושי" כפי שקיים "אגו נשמתי".
"אגו נשמתי" נובע ממהות הקוד הנשמתי, המכונה "גבול הוויה" = גבולות הקוד, הצופן הנשמתי, הנשמה, הנחווה לאורך מעברים כתוצאה מהדחף להגשים עצמו דרך חוויה.
"אגו אנושי" נובע מגבולות האישיות הנבחרת בכל מעבר חיים.
הפער בין "גבול ההוויה הנשמתי" ל"גבול האגו האנושי" יוצר תחושת כישלון, ייאוש והרבה פעמים עלבון מאד, מאד, גדול.
עלבון קשור בפגיעה וכמובן שהכל אשליה והכל ניתן לשינויים מפני שזוהי תפישה, אמונה, דעה, יצירה ולא העניין עצמו.
ככל שגדל מיפתח הזיכרון ב"כדור לימוד", אתם יכולים לראות את הגבורה, הגדולה, (או כפי שכינינו זאת "שאפו"), שבעצם ההסכמה לבחור להיוולד ל"מיפתח זיכרון" קטן, ומתוך כך לאט, לאט, מתפוגג העלבון ושאר ירקות…
העלבון תמיד אומר "לא מבינים אותי, לא מכירים בי, אני לא מכיר בעצמי, אני לא מבין את עצמי", אך ההשלכה היא אל חוץ.
אור ואהבה שלום ושלווה ברוכים אתם".
כל הזכויות שמורות לדורית יעקובי