לכולנו שלושה מישורי קליטה

לכבוד חג החירות ברצוני לדבר הפעם על נושא ששחרר אותי, עם אימון, מאינספור פרשנויות, קביעות ואמונות ופתח בפני עולם שלם של אפשרויות, הבנות, תובנות וחיבורים ומאפשר עד היום פרופורציות חדשות בחיי. גיליתי דרך מדריכי הרוחניים, (לאורך שנות התפתחות ויישום של מודעותי הרוחנית כאדם וכמנחה), שיש לכולנו שלושה מישורי קליטה, תרגום והבנה, מה שהמדריכים מכנים: "שלוש פעימות" – פעימת עומק, פעימת גובה ופעימת שטח. כל אחד מאתנו פועל/מתנהל,  דרך שלושתם, אך הדגש הוא בדרך כלל על אחת או שתיים מהן יותר. הדבר יכול לנבוע מעצם הבחירה שלנו לחוויית חיים מסוימת, או משום שאחת חזקה יותר מעצם הקוד הנשמתי, או משום שאחת הפעימות יותר "חלשה" משום דעות אמונות וקביעות על עצמנו ומסוגלותנו וכד'.

פעימת עומק –מייצגת את השאיפה להגיע "למעט שמחזיק את הכול" לתמצית של הדברים, לעומק, לשורש, למהות הדבר, העניין, לראות מאיפה דברים צומחים, להבין מורכבות מסוימת ולסייע לנו להגיע לפתרונות חדשים, לחמלה וסליחה, להבנה מרגיעה ומשחררת. פעימת העומק מאפשרת לנו למשל, לפתור קשיים בתוך עצמנו ועם אחרים דרך ההגעה לעומקם, למקור נביעתם.

פעימת גובה – מייצגת מפגש עם רשת האופציות, ההקשרים בין הקיים ודרכי המימוש השונות. היא מייצגת את היכולת לקלוט ולחוש כיצד יתבטא פוטנציאל א' או ב', כיצד מתייחסים הדברים בשטח אחד לשני, מה האינטראקציה ביניהם, מה קורה ומה יקרה, להבחין בהדהודים ובהשפעות של מה שנאמר, של מה שנעשה. פעימת הגובה מחברת לרשת פועמת של הדהודים שמתחברים, נעלמים, יוצרים, מתפוגגים ומתרחשים כל העת. לכל אחד מאתנו מתקיימות בעת נתונה המון אופציות, המון דלתות שניתן לפתוח, למרות שלא תמיד ולא בהכרח אנו מבחינים בהן.

פעימת שטח – מייצגת ראיה מערכתית רחבה לכל פרטי הפרטים בכל רגע נתון. היא מאפשרת לנו לראות כיצד הדברים מתבטאים בשטח, מאפשרת להבחין במורכבות השלם, כיצד הוא מתבטא הלכה למעשה בשטח. מאפשרת התמצאות, חיבור לקרקע המציאות, בחירה מתוך מכלול במקום מתוך פרטים מעטים וכיוצא באלה.

שלשת הפעימות במשותף מאפשרות לנו לחיות חיים יותר מדויקים לנו, לעשות בחירות מתוך מרחב של אפשרויות, להיות רגישים לכך שיש הדהוד לכל דבר, יש השפעה למעשנו, למילותינו וכד' למשל, ככל שאנו יותר קשובים, נוכל לכוון את מה שאנו אומרים כך שיתאימו לקבוצה או לאדם אליהם אנו פונים; להיות מכווננים למה שאנו אומרים ובו זמנית להיות מודעים להשפעה של מה שנאמר. הנה תרגיל בדמיון ככלי עזר לשימוש בשלוש הפעימות הלכה למעשה:

1. נתמקד ברעיון לעשות דבר מה, או בקבלת החלטה, ביחסים כלשהם וניקח דף ועט (או נרשום בכל דרך שנבחר).

2. נדמה את עצמנו עומדים בראשו של הר גבוה גבוהה, מתבוננים  360 מעלות על, אל, הסובב.

3. "נזרוק" את הרעיון, ההתלבטות, המחשבה, לשטח ונבחין כיצד הוא מתחבר לשטח, האם הוא מואר, נדלק באיזשהו מקום, מה קורה לשטח שאנו זורקים אותו לתוכו וכד' ונרשום כל מה שעולה לנו.

3. נמשיך להתבונן ונשים לב (תוך שאנו כותבים הכל),  לאן זה מתקשר, לאן הרעיון מוביל, האם הוא מתפתח, מוציא שורשים, או שהוא כמו בועת סבון שמיד נעלמת. כשמדובר ביחסים שברצוננו להבין, נתמקד גם במקור נביעתם, בשרות שיש להם עבורנו ועבור האחר בשטח המציאות וכד' התרגיל מאפשר לנו לראות את כל החיבורים והאם ניתן להוציא את הרעיון מן הכוח אל הפועל. השימוש בפעימות מאפשרות לראות מעבר לדבר עצמו, איך הוא מסתדר ומשתלב ומה ההשלכות וההדהודים שלו. נותן פרספקטיבה ומרחיב הן את ההקשרים והקשרים שבין הדברים, הן את הקיים, הן אם העיתוי נכון ומתאים, הן מה קורה ביחסים מסוימים ואיזה רשת של אפשרויות קיימת לפתרון הקושי והכל דרך הרשות לקבל תשובות, לרשום כל מה שעובר בהרגשה, בתחושה, במחשבה.  

ככול שמתאמנים בכך והערנות לגבי שלושת הפעימות אליהן אנו מחוברים מעצם היותנו ועל פי רוב ממש לא מודעים להן התשובות וההכוונות קולחות מאליהן. בהצלחה ובאהבה!!!

כל הזכויות שמורות לדורית יעקובי

סגור לתגובות.